Glädje



Livet kan inte bli så mycket bättre än så här!

Många intryck

Resan till Sthlm för uppmötande med min reskamrat Pemo och överlämnande av bil till min bror gick efter lite strul ändå bra. Åkte fel när jag skulle in till Åkeshov men efter hjälp från Pemo så kunde jag till slut hitta rätt. På måndagen lyfte vi och första delen bestod av 8.5h flight till Philadelphia, väldigt seg resa, lyckades inte riktigt somna. Väl där gick allt med tull osv utan några problem. Det var när nästa plan mot Vegas skulle lyfta skiten bokstavligt talat började. Vi gick på planet och väntade, till slut informera dom oss om att toaletterna inte funkade men de skulle fixa det sen skulle vi lyfta. Efter cirka en timme så meddelar dom oss att de kommer ta cirka 4h laga dem men de är ett annat plan som snart landar så vi skulle få ta det istället, så av planet och mot en annan gate. För övrigt var planet överbokat hur det nu kan ske? Till slut så lyfte vi ungefär 2.5h försenade och vi kom fram cirka 2h senare än vi skulle, men who cares we are in Vegas!


Första intrycken är ungeför det man ser i filmer, massa neonskyltar med reklam för allt! Vi har gått runt och bara kollat på massa saker, gått igenom en del kasinon och kollat runt en del, vi har några veckor på oss så vi tar det ganska lugnt:) Även vunnit 3.25 dollar på en spelautomat, jag hade sagt inte mer än 7$ och på min sista dollar så vann jag! Så plockade ut 10.25 så jag fick tillbaka det jag satsat plus lite till. Av detta köpte vi oss sen en stor slushe.

Vi har bott hos ett par som heter Ron och Gerri där vi fått allt serverat på ett guldfat, frukost lunch, pool och jacuzzi you name it! Men ikväll har vi varit över hos Jake och Julie för att gå igeom deras hus för de ska åka bort i några veckor så vi ska bo i deras hus så länge och va lite husvakter och ta hand om deras härliga hund!:) Kommer bara bo 2 min ifrån där vi bor nu så kommer kunna springa över och bada lite pool ändå. Nästa vecka kommer Pemos familj så då ska vi till Grand Canyon är det tänkt, det ser jag fram emot. Sen ska vi ta ungefär en vecka då vi ska åka till Kalifornien för att se L.A och Hollywood och kanske något mer ställe. Mycket att ta in och svårt skriva om allt men de kommer mer under tiden.

Idag dog också en av vår tids största artister Michael Jackson, mycket tragiskt och på tok för tidigt! Alla rykten och anklagelser åt sidan, hans bidrag till musiken och dans är obeskrivligt stort! 

Noah was the only man notified before Chuck Norris relieved himself in the Atlantic Ocean.

VEGAS BABY!




Några bilder från de första dagarna i Vegas! Går att se flera på resedagboken.se och sedan söka på resenär swe_pemo
Ska försöka uppdatera med fler bilder och även lite text i framtiden men har inte riktigt ork till det nu.

Resans början

Då börjar då snart resan! Har en fullpackad bil som väntar, den är fylld med 6st däck, två stolar, ett köksbord, två resväskor, en kristallkrona och en 60 kg tung automatlåda som ska vidare upp till Edsbyn. Om cirka en timme så drar jag, ska göra ett besök hos syster och svåger i Nyköping innan jag drar vidare mot Stockholm och Åkeshov där bror Tobias ska hämta upp bilen. Själv åker jag och Pemo ut till Märsta för att sova en natt hos hans bror för att sedan ta oss till Arlanda imorrn och vi lyfter mot amerikansk mark kring 13.00!!!!!

Detta ska bli så underbart bra!


Creed till telefonmannen!

Ringde precis arbetsförmedlingen och skulle meddela att jag ska på semester and therefore inte är tillgänglig för arbetsmarknaden i några veckor. Han hade lite norrländsk dialekt och var alldeles lugn och skön och verkade inte ta sitt jobb på för stort allvar. Detta kunde jag utläsa under ett cirka en minuts långt samtal men skitsamma. När jag berättade att jag skulle på semester blev svaret, "ja men de är helt rätt" och när det kom fram att det var Amerika i sex veckor smög sig en liten avundsjuka fram hos honom. Sedan förklarade han enkelt och snabbt hur allt funkar med kassakorten osv och till sist önskade han mig en trevlig resa och det tänker jag verkligen ha! Fler telefonpersoner som honom!

Peijade en visit till min gamla arbetsplats Kinnarps igår och träffade de gamla galoscherna! Lite dämpad stämning med rätta, de hade precis fått reda på vilka det är som inte får vara kvar. Det kommer inte vara en person under 30 på min avdelning, tur då att de andra åtminstone är unga i sinnet fortfarande! Kändes när jag gick där som om jag var på väg att bara byta om för att gå ut och jobba igen. Ge mig 10 min och jag hade kunnat köra maskinen igen, de sitter i ryggmärgen. Vet inte om de är tragiskt eller om det är ett bra tecken?

Här har vi Robert, farbror Balou och båtflyktingen Gottber! Efter request från Robban så avslutar vi med en Chuck Norris.

Chuck Norris is not Politically Correct. He is just Correct. Always

Pojkarna

Sitter och har gamenight med min pojkar! Precis spöat skiten ur dom på Buzz, nu blir det NHL och FIFA natten lång!!!!!!


Arbetsförmedlingen

Var och skrev in mig idag igen, världhistoriens segaste kvinna som hjälpte mig! Jag hade gjort allt snabbare trots att jag inte vet vart eller vilka knappar och formulär som ska fyllas i! Nu ska jag bara skicka in papper så är det klart iaf. Skulle även hämta recept på apoteket men de hade inte den styrkan hemma men då tog jag en lite starkare som va 30 kr dyrare. Det är för min allergispruta jag ska ta imorrn, orkade inte boka om tiden. Så först hämta recept sen bli stucken och strax efter det bär det av till tandläkaren, gör så mycket jag kan nu innan Vegas.
 

Efterhandsbild

Liten bild i efterhand från lunchen med flickorna på Bills! Mannen till höger vet vi inte vem det är men han var tydligen sugen på att vara med=)

Moder Svea!

Då var man hemma igen! Kändes väldigt trevligt när man såg mor och far på flygplatsen för att hämta upp en. Dagens resa började sådär lagom roligt med att hjulet på väskan gick av så bar den men bestämde mig sen för att släpa den, kommer ändå få slänga den så. Tog taxi till stationen där taxigubben skrämde upp mig och Sära med att vi kommer aldrig hinna till Heathrow i tid om vi tar buss från London med all trafik på en fredag, är ni där 18.10 har ni tur och vårt plan skulle gå 18.45. Vi var på Heathrow och incheckade strax efter 17.00! Dumma gubbe som ska skrämma upp sådär, inte okej, äääääääääääcklia som en gammal arbetskamrat hade sagt! Nu är äventyret slut men kontakter kommer hållas uppe, de blir vi så illa tvunga! Skönt också ha sällskap under resan idag av Elin och Sära, tack för en trevlig resa flickor! 

När jag kommit hem gick jag ner till Plantis och träffade folk jag inte sett på länge! Fick årets bästa kram av Elina och även en fin av Hampus som hoppa upp i famnen! Vi har varit i England och Australien och nu åker jag om två veckor igen, vi har mycket att ta igen vännen min!!!!

Ska försöka komma i säng snart och kanske upp på lite kakbuffe på second hand om jag orkar, kommer inte ställa klocka direkt. Sen laddar vi för svensk vinst mot de där gröt talande danskarna!!



Leaving lovely Miss B!

Nu sitter jag och skriver mitt sista inlägg ifrån Miss lovely B! Suttit och pratat med min landlady en stund i köket innan hon ska på någon doctors appointment, men hon kommer tillbaka innan jag åker och då ska hon få sig en flaska vin och en liten blomma som tack för den här tiden!!

Halvtaskigt väder ute, lite som jag ville så länge de inte börjar regna för jag ska ha på mig ganska mycket kläder. Ska duscha och sen egentligen bara stänga väskan and I'm good to go. Landar i Sverige 21.45 svensk tid och kommer nog tycka de kommer va skönt att få sova när jag kommer hem och lägger mig ikväll:) Men först ska jag ut på stan och titta på alla studenter som tror att de blivit vuxna, tänk att de är två år sen jag själv stod där! En av de bästa dagarna jag haft absolut, hoppas få lite flashbacks feeling ikväll när jag ser deras lyckliga ansikten.

Igår fick jag följa med några av tjejerna på lite avslutningslunch på ett jättemysigt ställe som hette Bills, bara de liksom. Organisk mat som verkligen såg fräsch ut och var jättegod! Bland den godaste pizzan jag ätit och då har jag ätit många ska jag säga dig. Var lite fundersam när jag såg att de var vindruvor på men de funkade utmärkt! God fräsch mat med trevligt sällskap, en väldigt perfekt sista lunch i Brighton. Satt där och pratade ett tag innan vi bröt upp och jag åkte ut till campus för lite te med några andra från klassen. Sen bar det hem och ut för en sista danskväll på Casablanca med alla som inte åkt än. När jag sen gick uppför min långa backe för sista gången så blev även mannen med stål (undertecknad) lite känslig när han tänkte tillbaka på tiden och allt folk. Jag skyller på alla amerikanska tv-serier som gjort mig blödig, eller kanske ska tacka dom?
Försökte ladda upp bild här från lunchen men min internetuppkoppling är ibland obefintlig!!!


När vi ses nästa gång är det från Moder Sveas mark!


Kvittomannen!

Var på Somerfield igår och handlade, han som var i kassan är helt seriöst den första jag stött på här som gav mig mina mynt först sen kvittot och sedlarna! Creed till den killen, alla andra ger kvittot först och lägger mynten på de så mynten trillar all världens väg! Tror de är en konspiration hos alla butiker för de tänker att man inte orkar plocka upp allt från golvet så då kan de fiska upp småmynten efter stängning, lite dricks.

Hade en riktigt rolig avskedsfest igår, mycket känslor men man insåg att man verkligen haft otroligt kul och kommer sakna människorna här! Lämnade av några stycken idag på tåg och buss men vi är några få kvar som ska träffas lite idag och säga adjö innan vi åker hem imorrn. Känns bra jag åker med Elin och Sara hem, blir så långtråkigt på flygplats helt själv. 

Kommer även sakna min landlady och hennes eminenta manfriend Barney! Hon har gjort de så otroligt enkelt och skönt att bo hos henne, aldrig några problem jag har verkligen kännt mig hemma! Ska försöka komma ihåg och skicka lite kort och sånt där ibland med henne! De har funkat grymt boendemässigt och då brukar de mesta andra flyta ganska bra också! Ska köpa en liten gåva till henne idag också så hon får nåt från iaf. Igår när jag gick in på toa på morgonen så hade hon skrivit en lapp och lagt vid spegel, "Last one Gabriel, go at it with confidence!" angående min sista tenta jag skulle ha, hon är på tok för go ibland!!



Oändligt är vårt stora äventyr

Oändligt var vårt stora äventyr men nu har det kommit till sin ända! Tack för en fruktansvärt rolig vår!

RSS 2.0