Educating Rita

Kom på att boken jag precis läst faktiskt var ganska bra. Fick mig verkligen att tänka på hur nyttigt det är att umgås och träffa människor som inte är som en själv, det hjälper en att krypa ut ur sitt lilla skal och vidga ens vyer. 

Naturen har gett människan en tunga, men två öron, för att vi ska höra dubbelt så mycket som vi säger. 

 

Värt att tänka på!


Flashback

Får väl börja med att gratulera det glada paret Kronprinsessan Victoria och soon to be Prins Daniel av Västergötland! Får hoppas han representerar västgötabygdera fint framöver!=) Måste även som min bror Joel kommentera den underbara videon som de spelat in själva! "Kära svenskar hemma och utomlands, ja det är ju så jag brukar börja mina tal när jag talar i tv och radio när jag vill förmedla någonting" Se den!

Lämnade av bror för två timmar sen vid busshållplatsen. Steg upp vid fyra och Tobbe hade tyvärr inte sovit något, han hade huvudvärk och kände sig riktigt förkyld, blev lite bättre efter en tablett och lite frisk luft så hoppas resan för honom går bra hem nu. När vi steg utanför dörren fick jag en liten flashback till mina jobbtider, kändes ganska skönt att jag inte behöver gå upp dom tiderna varje dag längre=) Luktade även mycket Ljusnan över denna morgon, frågade Tobbe om han saknade det jobbet och om han inte skulle köra det i sommar men han var inte så sugen=) Tack för några mycket trevliga dagar och välkommen åter kära bror!

Själv har jag ätit den mest rediga frukosten hittills sen min ankomst till Brighton, första gången jag är uppe så tidigt att jag hinner äta riktigt innan mina lektioner börjar. Ska iväg vid nio med klassen för att åka på en excursion till Pevensey Castle och Chichester för att få lite historisk kunskap om Battle of Hastings. Det ska bli väldigt intressant, hoppas bara jag kan hålla mig vaken. Längtar till kvällen då det blir Champions League på Old King and Queen, hoppas verkligen Real spöar skiten ur Liverpool!

If you have five dollars and Chuck Norris has five dollars, Chuck Norris has more money than you!We will rock you!

Är hemma i Brighton igen efter en mycket intensiv och trevlig helg i London med Tobbe! Började med att möta upp honom för att sedan dra oss in till vårt hostel Journes Eye London. Efter det drog vi ut på stan och såg väl det man ska se, London Eye, Big Ben, Houses of Parliament. Westminster Abbey, Piccadilly Circus mm. Sedan köpte vi oss en varsin biljett till Queen musikalen "We Will Rock You" som vi gick på senare på kvällen på The Dominion Theatre. Riktigt grym upplevelse, underbara låtar och ruggigt härligt sväng! Har du inte gått på musikal så gör det, jag blev förälskad! 
Söndagen tog vi oss ett besök till Madame Tussauds och tittade på lite dockor och gick även på Sherlock Holmes hemgator vid Baker Street. Fascinerande att se hur otroligt lika en del av de där dockorna är! Efter det så tog vi oss en tur till Harrods där vi åkte alla våningar upp sen en snabbis in på sportavdelningen för att sedan åka ner igen=) Efter det kände vi oss ganska nöjda med London så vi valde att åka tillbaks till Brighton, väl där så såg vi filmen "The Curious Case of Benjamin Button", väldigt bra film! 
Har idag visat bror runt lite i Brighton, nu sitter vi och slappar på rummet, kanske blir en film senare=) Imorrn ska jag visa honom University of Sussex och sen kanske det blir en tripp till Old King and Queen för att se en Champions League macth.

Chuck Norris can slam a revolving door!

Greetings from me and Christina!

London Baby!

Sitter och har precis skrivit ner en liten vägbeskrivning från stationen till vårat hostel jag och bror ska ta oss till efter jag hämtat upp honom imorgon! Enligt Google maps ligger det inte många kilometer ifrån Big Ben, Westminster Abbey och det där Pariserhjulet! Och därifrån är det väl inte allt för långt till Piccadilly Circus förmodar jag? Aja det ska bli väldigt roligt men nu ska det borstas och sen sovas! Har tyvärr ingen karta så kan inte göra som Joey and step in to the map om jag går vilse!=)

The movie Anaconda was filmed in Chuck Norris´s pants.

Högskoleprov

Har idag tagit mig en busstur ut till Portslade tillsammans med 5 andra kursare där vi anmälde och betalade för att få göra högskoleprovet om cirka en månad! Aldrig gjort det tidigare så ska bli väldigt intressant, vore ju pinsamt om man inte fick ganska bra på engelska delen iaf! 

What Steven Seagal cant do, Chuck Norris can!

Kundservice

Ringde till 3 idag och skulle lösa ett problem. Fått ett brev skickat till ica hemma i sverige, detta är lite svårt plocka ut för mig så de skickade tillbaks det och då skulle jag be dom skriva min fars namn på brevet istället så han kan plocka ut det och sedan vidarebefodra det till mig. Detta var omöjligt sa hon jag prata med idag, då var jag tvungen skriva abonnemanget i min fars namn bla bla bla. Hon jag pratade med förra veckan sa till mig att ringa så skulle vi lösa det, inga problem. Lite andra toner idag, som tur var bröts det så jag ringde upp igen och fick prata med en ny, 2 minuter senare var det löst utan några som helst problem! Det gick visst skicka brevet i min fars namn utan att behöva skriva abonnemanget i hans namn. De verkar ha ruggigt bra koll på de där ställena ibland!

When the Incredible Hulk gets angry he turns into Chuck Norris!

Tompa

Mannen med leendet som får alla flickor att smälta sitter bredvid mig och ville jag skulle skriva ett inlägg till hans ära, så sagt och gjort! En trevlig man med stort hjärta som han mer än gärna delar med sig av! Ikväll ska vi ut och ha en trevlig kväll, lite sång lite dans och vem vet kanske lite naket! 

Thomas "Tompa" Höglund ladies and gentlemen!


Har varit dålig med mitt egentliga slutsignum den senaste tiden och detta har jag även blivit påmind om så här kommer det ni väntat på, enjoy!

Chuck Norris destroyed the periodic table, because he only recognizes the element of surprise!

Bokbål!

Hade inte min phonetics bok kostat så fruktansvärt mycket hade jag brännt den och mitt kompendium för jag behöver inte dessa något mer,  jag klarade tentan!!!

Gjorde tentan i fredags och trodde inte vi skulle få tillbaka det så här snabbt men Ulf är tydligen mästare på att rätta snabbt. När han berätta att han hade med resultaten så blev jag helt sjukt nervös! När jag sen såg ett G på mitt prov släppte allt, fick nästan tårar i ögonen! Känns som det har börjat på riktigt nu med första tentan, and I like it!

För att citera bröderna Holst, "jag öppnade upp den stora burken med smisk" och smiskade skiten ur fonetiken!!

Cheers!

Teletubbies

Första tentan avklarad, bara invänta resultatet!

Inte de jag skulle skriva om nu. Idag efter vi suttit på Miami hotel bar det vidare utåt, jag hängde med en bit så fick jag en liten promenad innan jag hoppade på bussen hem. Iaf, när vi stod och pratade på gatan med alla klubbar typ så kom det fram en polis till oss och jag tänkte vad har vi gjort nu? Då börjar han prata med en kursare som står och dricker en öl. "Sorry can I take that, you´re not allowed to drink in public here in Brighton". Sen gick han fram till några andra och bad dom slänga sin öl och så visade han dom till rätt papperskorg för det fanns en speciell för recycling flaskor. En riktigt härlig och trevlig polis eller som Emma så fint beskrev det, "han såg ut som en sån där teletubbies, man vill bara krama om honom" Bevis på att man kommer väldigt långt med en trevlig attityd gentemot människor! Denna polisen fick mig att le hela bussresan hem, du kanske tycker jag är konstig men det är inte mitt problem=)

Att vara lycklig är att ha ett gott humör. 


Plugg

Jag tar en liten paus ifran mitt pluggande, sitter pa universitetets bibliotek som ar oppet 24/7, valdigt bra! Det borjar satta sig en del sa jag borjar bli lite mer positiv nu och kommer satsa stenhart imorrn for att klara av detta! Nu borjar den positiva stressen paverka mig, kanslan ar underbar. Nu maste jag tillbaka och fortsatta oversatta min text till fonetisk skrift och satta ut de dar harliga stressmarksen och nucleus som far smilbanden att dra sig uppat!=)

Cheers!

Phonetics!

Har min första riktiga tenta på fredag och detta är nog första gången som jag nervös på riktigt inför ett prov! Är även första gången som jag verkligen pluggat flera dagar innan, satt flera timmar igår och även idag men tycker inte något fastnar! Så imorrn blir upp vid 10 ut till universitetet och sitta på biblioteket där till fredag morgon då jag ska skriva sen efterv det hem och sova. Så får vi hoppas på det bästa för jag pallar inte att behöva göra om de här provet! Det är detta och grammatiken som jag tror jag kommer ha svårast för. Men efter detta vet jag hur jag ska lägga upp mitt pluggande inför nästa del av kursen, en erfarenhet rikare oavsett resultat på fredag=) Önska mig lycka till!

 gonna be   om jag klarar detta!

Cheers!

Musikal?

Tobbe kommer på besök om cirka två veckor, jag ska möta upp honom i London så ska vi spendera helgen där innan vi drar vidare till Brighton. Vi har inte pratat nåt alls om vad vi vill göra där men musikal är alltid en möjlighet så jag tittar runt lite på de för tillfället. Bästa och billigaste alternativet är än så länge The Lion King! Vore häftigt, men sen så spelar även Arsenal match den dagen men de är x antal 100lappar dyrare tyvärr. Ingen av oss har varit i London så vi kanske väljer att bara strosa runt och titta på det som bör tittas på=) Oavsett vad vi bestämmer oss för så kommer det bli en kanonhelg!

 Right on Brighton som min klyftiga bror Joel brukar säga!!

Regn!

Nu måste jag verkligen plocka fram de positiva från mitt tidigare inlägg om vädret här! Idag har det verkligen regnat konstant! Regn, trötthet och hunger gör att man ibland inte känner sig på topp, har nu ätit så humöret börjar stiga kraftigt uppåt. Jag måste även uttrycka min beundran för engelsmän, hur de orkar bo i detta vädret år ut och år in. Jag tycker ändå det är ganska lugnt för jag är här en bestämd tid så jag vet att det kommer ett slut. Men tänk dom som är fast här från barnsben i minst 20 år kanske innan de kan fly till något mindre blött. Som sagt I,m impressed!

 Cheers!!

Vuxenliv

Idag har jag tvättat! Det har hänt förr, men endast då min mor inte varit hemma och jag varit så illa tvungen. Tack för all omsorg käre mor!=) Men så idag när jag insåg att jag bara hade 1 tshirt och 1 skjorta så fick jag släpa ihop allt och tvätta!=) A small step for mankind but a giant leap for Gabriel!
Kände mig faktiskt lite vuxen när jag tvättade mina egna kläder, och igår gjorde jag spaghetti och köttfärssås. Dröjer inte länge innan jag är 65 och klagar på pensionen. 

Cheers

Fussball

Spelade vår första match idag=) Det var skitkul! Vi hade en riktigt bra period ett tag men i andra orkade vi knappt springa, hade inga avbytare tyvärr. De måste vi ha nästa gång så kanske vi kan orka stå upp hela matchen nästa gång=) Men som sagt en riktigt bra insats av alla och de va skönt röra på sig. Och på lördag ska jag och Stabben spela squash, bokade tid idag! Det ser jag fram emot, men nu blir det pasta och sedan inflyttningspartaj hos Elin.

 Cheers!

Hamburgare!

Denna dagen tänkte jag och Stabben börja ute på universitetets bibliotek och plugga lite där men icke sa nicke, de satte "ovädret" stopp för. Detta som de här kallar oväder är precis som vilken svensk vinterdag, bara en del slask egentligen. Men de är nog inte så vana vid detta med snö, det var värsta snöovädret på 8 år tror jag. Men de kändes lite overkill när till och med stadsbiblioteket hade stängt pga vädret. Hade de vart lika klena i sverige hade biblioteken fått vara stängda hela vintern! Fick mejl om att allt på campus var stängt och alla lektioner inställda och de bussar som fortfarande var i bruk gick bara var 15 minut. De som bor ute på campus var i stort sett fast där pga att bussarna knappt gick, och de slutade gå överhuvudtaget kring 21.

Så vi satte oss på ett starbucks inne i stan tillsammans med Koffe, Anna, Sara och Elin där vi satt och pluggade någon timme, väldigt trevligt, mycket skönare än sitta hemma och plugga. Efter det så drog jag hem för att ganska direkt sedan ta mig till Miami Hotel där jag Stabben och Koffe lagade hamburgare med klyftpotatis, fick sedermera även hjälp och sällskap av Carl. Fanns ingen fläkt så de luktade stekos i hela huset trots vi hade fönster i köket öppna! Sen fick vi sitta i en iskall lounge och äta med värmeljus som lampor för de i taket fungerande inte av någon anledning. Men ack så gott och mysigt de blev till slut! Tänk att 4 små pojkar kan göra såna underverk! Kvällen avslutades sedan medn en sväng på Lion and Lobsters och sedan vidare till Oceana och sedan blev det taxi hem. Sov gott!

      

Cheers!

Snö!

Gårdagen var riktigt rolig! Började hos gänget på Hartington road med mycket allsång och sedan avslutade vi kvällen på oceana! Lagom dryg kvinna i garderoben men annnars var det kanon! 

Idag har bara vart lugnt, var och såg Liverpool-Chelsea med pojkarna tidigare men efter det bara slappat hemma. Pratat lite med broder Tobias som funderar på att ta sig ett besök över vattnet, möjligtvis även med syster yster. Vore väldigt trevligt få besök, så ni är mer än välkomna! Hoppas inte vädret är så dåligt när ni kommer som det är nu bara. Det har snöat hela dagen och nu ser det ut som en vinterdag hemma i sverige utanför mitt fönster=(  tur att man är van vid det, dåligt väder kan knäcka många men inte Gabriel!=) Hakuna Matata de är ord som är bra!

                          
Pojkar innan färden till Oceana         Vyn utanför mitt fönster=)

Chuck Norris had no costars on the set of Walker, Texas Ranger. He played every role, even the hot chick.


RSS 2.0