Blåser

Det blåste uppe i Eiffeltornet.
Fler bilder kommer i ett senare inlägg, nu är det sängen som gäller! Snart ett dygn sen jag gick upp i Paris, och nu lägger jag mig i Falköping! Lite kontraster men väldigt skönt att vara hemma också och få njuta av julen tillsammans med familj och släkt, och inte att förglömma, min mors goda mat.

Je déteste les verbes francais

Sitter och nöter massa franska regelbundna verb i hopp om att klara min tenta på torsdag! När man tror sig hittat ett visst samband mellan de olika verben som påstår sig vara regelbundna så inser man att de bara luras och räcker ett långt finger åt en.
Jag orkar inte få underkänt så nu gäller det att plugga Monsieur Henning!

Stört

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8265883.ab
Saker man inte trodde eller åtminstone hoppas inte ska kunna ske i Sverige händer.

Gåta

At the point of no return! Precis skickat in min hemtenta, känns skönt ha det gjort men samtidigt blir då min fråga, vad ska jag göra nu? Min vecka har varit mestadels tenta med enstaka inslag av annat men nu blir allt en dimma och en stor gåta!

Får ta och se på några franska grammatikföreläsningar, har ju trots allt prov nästa vecka.

??

Varför är det alltid efter klockan två som man lyckas hitta lite inspiration till att skriva på sin hemtenta? Nu är det bara cirka 1000 tecken kvar, och i morgon ska jag låna en bok som jag tror jag kommer kunna använda till min text om genus.

Hyperintressant, yes I tell you!

Ångest

Sitter och filar på hemtentan. En allt större ångest börjar krypa sig på, inte för att jag inte kommer få ihop tillräckligt många sidor, men över om mina hänvisningar till litteraturen är tillräckligt. Har otroligt svårt hitta någon slags inspiration till det hela. Vanligtvis brukar det komma natten innan jag ska lämna in något men jag skulle tycka det vore oerhört skönt göra färdigt det tidigt för att sedan kunna plugga till mitt franskaprov som kommer snart.

Ett antal av texterna som vi ska använda oss av finns att tillgå på nätet och går att nås om man loggar in på högskolans bibliotek. Jag försöker göra detta men funkar inte, ringer och frågar vad som är fel. Det visar sig att det är något problem med deras system och har varit så i tre dagar. Känns bra att jag inte kan komma åt texter som jag kanske skulle kunna hänvisa till och använda men jag är inte bitter. Tänk vad tråkigt det vore.

Borde rakat mig för länge sedan men har bestämt att hemtentavecka, då rakar man sig inte. Skulle kunna se det som slutspelsskägg, eller i mitt fall, slutspelsfjun. Men man ska vara allmänt ofräsch, orakad, gärna lukta lite svett, bara dricka julmust och käka godis och vägra gå utanför lägenheten i annat än yttersta nödfall. På med mysbyxor och linne och ett värmelement på full kareta så lägenheten är kring 30 grade, and you are good to go!

Hemtenta

Fick i dag min första hemtenta som ska lämnas in om en vecka. Ska försöka göra klart den så snabbt jag kan för att sedan kunna ha några dagar ledigt. Till skillnad mot vad jag har annars.

Länge sedan jag gjorde en hemtenta så jag vet inte om det är på grund av det men jag känner mig ganska lugn och hoppfull inför denna. Får se när jag väl sätter igång om jag känner annorlunda, men mitt mål är att få full pott!

Sikta högt och fall hårt!

Frankrike

Biljetter bokad till Frankrike! 17 december bär det av till landet där baskrar, baguetter och pantomimare är en del av vardagen.

Ska spendera någon dag i Lyon för att sedan spendera de sista dagarna i Paris innan hemfärd mot Sverige igen den 22 december. Det är min lilla julklapp till mig själv skulle man kunna säga. Jag och broder Joel läser ju en nybörjarkurs i franska så det ska bli intressant att se hur pass mycket, eller lite, som vi förstår och kan säga när vi är där.

Oavsett vilket ska det bli grymt kul, på en gång känns det inte lika jobbigt sitta och skriva hemtenta nästa vecka!

Vive la France!

RSS 2.0