Språk

Idag var den första tentan och det blev antingen en lyckoträff eller ett bottennapp.
Man kunde få minuspoäng på den största delen av tentan men satsade istället för att fega ur och försöka sejfa till mig poäng. Inte hela världen ifall jag tvingas skriva om den. Då kan jag köra säkert den gången istället.
Nu gäller det att ladda om för på torsdag är nästa tenta! Dilemmat ligger i att Sverige spelar sin första match i herrhockeyn natten till torsdag. Ska jag se den och sedan hålla mig uppe och gå och skriva eller ska jag strunta i den och sova? Det tål verkligen att tänkas på.
Otroligt kul att se en svenska som håller för trycket, Charlotte Kalla! Det kanske blir ett roligt OS ur svensk synvinkel ändå, får hoppas detta smittar av sig på resterande trupp.

Tenta

På måndag har jag min första tenta i mitt nya program. En språktenta som jag tror kommer gå vägen men är ändå alltid nervös vilket jag tror är bra, det gör en koncentrerad. Sedan på onsdag ska kamratintervjun vara färdig och redo för inlämning och sedan på torsdag så kommer nästa tenta på kurslitteraturen. Ska träffa ett gäng i klassen på måndag eftermiddag för att gemensamt gå igenom instuderingsfrågor till tentan så det känns bra.
Nu har jag gått några veckor och man känner sig mer och mer hemma. Vi är indelade i 4 st grupper där 1 och 2 har mycket tillsammans och 3 och 4 med varandra. Man har bra kolla på sin egen och den närmaste gruppen så några stycken har man kommit lite närmare med och hänger med vilket är roligt. Lite tråkigt att man har mindre koll på övriga grupper men det kommer de med, är ju en treårig linje. Försöker så mycket jag kan att ändå socialisera mig med de övriga grupperna. Satt idag och lunchade med ett gäng jag knappt visste gick samma program, men alltid trevligt träffa nya människor. Som sagt det är några man känner sig lite tajtare med och känner att man kommer ha nära kontakt med framöver. Alltid lite skakigt i början innan man kommit in i allt.
Utan att jag egentligen tänker på det så sitter jag och pluggar, så otroligt skönt att det kommer naturligt och att jag tycker det är roligt. Gabriel Henning tror att han har hittat rätt!!
It is believed dinosaurs are extinct due to a giant meteor. That's true if you want to call Chuck Norris a giant meteor.

Tillbaka?

Ett av de första tipsen vi har fått på journalistprogrammet som jag har börjat är att man ska försöka skriva så mycket som möjligt och det innebar även blogg. Mina uppdateringar här har med tiden lyst med sin frånvaro och jag vågar inte lova att det kommer bli bättre.
Men ni som fortfarande surfar in här och hoppas på en update, ge inte upp hoppet!
Chuck Norris gave Mona Lisa that smile

RSS 2.0