I passed!

Efter torsdagens lektioner började den djupa ångesten över att komma på något att skriva om till dagen efter. Det skulle bara vara en första draft så behövde inte vara fulländad som tur var. Min vana trogen så började jag skriva cirka en timme efter tolvslaget men det gick väldigt bra så strax innan halv tre kunde jag nöja mig=) Vaknade inte av klockan på morron sen så kom iväg senare än jag hade tänkt. Jag var tvungen skriva ut de jag skrivit innan lektionen men några minuter hit eller dit har aldrig skadat någon. Lektionen efter så fick vi reda på de grammatiska testet vi fick göra för någon dag sedan, jag gissade mig till 14 rätt av 30 frågor! Om man låg kring 15 poäng så var man okej med sa Ulf. Men de verkliga siffrorna för mig är egentligen 1 rätt för det var bara en som jag faktiskt kunde, resten var ren gissning!=)

Men de mest glädjande sen var att vi fick se våra resultat på första veckans prov! Man skulle ha ett medel på 10 för godkänt där 20 var max och jag hade 11!! Så skönt att det gick vägen, om jag nu vill kan jag räkna detta som de riktiga provet och slippa göra det igen senare. Men jag tänker göra om det för jag vill ha ännu bättre. Nu blev jag nästan inspirerad att börja plugga medan jag sitter här och skriver! Studentlivet är underbart, bäst jag säger det medan jag fortfarande tycker det, kanske annorlunda om några veckor=)

Har även hunnit med att införskaffa mig ett squashrack idag. De finns 6 st banor att tillgå på campus så vi tänkte försöka komma iväg och spela ibland. Ikväll så är vi ett antal som tänkte besöka en bio här i stan och se någon trevlig film så får vi se vad resten av kvällen bjuder efter det!

Nu blev det långt men de får ni leva med gott folk! Har hört att min kära kursare Nils-Christian brukar besöka denna blogg så lägger därför upp en vacker dansbild på oss två, håll till godo!
Cheers!   
                      

Fotboll

Idag fick vi göra ett grammatiskt test för att se vart vi ligger på för nivå, av de 20 frågorna ungefär kunde jag inte en enda! Jag chansade på varenda en, till slut läste jag inte alternativen utan bara tog något. Insåg att jag kommer få öva en del på grammatik för de enda jag kan är verb, substantiv och adjektiv. Predikat, dativobjekt etc etc har jag aldrig lärt mig vad det är så den här delen av kursen kan bli väldigt intressant!=)

Vi är några stycken som tänkte försöka dra ihop ett fotbollslag och vara med i en liga som korpen typ, spela en gång i veckan inomhus! Hoppas vi får ihop tillräckligt, vore riktigt roligt ha något att sysselsätta sig med vid sidan om studierna. Nu ikväll gick vi till Old queen and king och såg Portsmouth-Aston Villa på storbild, vi har hittat vårt fotbollställe vi ska gå till när det är någon match vi vill se! Men ska inte äta där mer, god hamburgare men på tok för dyr!

     

Bröllop

I fredags när jag satte mig på planet mot sverige såg jag ett bekant ansikte lite längre fram och insåg att det var Dän min kusin Saras man. Jag vinkade frenetiskt och han såg mig, satte sig ner och sa "Sara I think your cousin is on the plane!" Så det var en trevlig överraskning=) När jag landade i sverige var jag helt säker på att jag var på landvetter som jag sagt till mina föräldrar men tydligen landade jag på göteborg city airport 4 mil ifrån landvetter! Tur då att jag fick lite sällskap innan paranteserna kom fram. 

Sedan bröllop igår som var mycket trevligt, god mat och rolig underhållning! Sen idag bar det av tillbaka mot Brighton och här sitter jag och ska snart äta och sedan plugga, tro det eller ej!

Lägger upp en bild på stekarkusinerna!



Hemfärd

Om cirka 30 min ska jag styra min väg ner till Pool Valley station för en bussfärd till Stanstead och sedan flyg mot svea rike. Det ska bli grymt roligt gå på bröllop imorrn!=)

Cheers! 

Prov!

Har idag gjort mitt första prov! Var bara ett test för att se på vilken nivå vi ligger och att döma på hur det kändes så är min ganska låg. Ska iväg senare ikväll på en välkomstfest för oss elever, de ska bli trevligt=)

Här kommer lite bilder!

På bussen till Brighton            Mitt rum
                  

Följ bloggen för fler bilduppdateringar!

Chuck Norris was the first person to tame a dinosaur!



Campus

Tankte bara skicka en liten halsning fran universitetet! Sitter i en datasal och har precis skrivit ut mitt boardingcard for hemresan pa fredag, ska snart med bussen till stan for att kopa bussbiljett till flygplatsen. Ikvall blir det starbucks!

Cheers!

Framme!

Är nu framme i Brighton och mitt rum som kommer vara mitt boende de närmsta sex månaderna! Hon jag bor hos är jättetrevlig, hon kom och mötte mig och bjöd mig på morotssoppa när vi kom hem. Resan gick jättebra och smidigt, va trött när jag väl kom fram så slocknade en stund i sängen innan det bar ut för att träffa några kamrater. Kändes skönt få gå lite på stan för nu vet jag vart jag ska hoppa på bussen när jag ska till skolan. Bilder kommer senare någon dag, nu är jag trött och ska lägga mig, hoppas jag inte försover mig=)

Cheers!

Avsked

Helgen har varit fruktansvärt rolig och intensiv! I fredags var jag i skövde med fröken Elina och shoppade loss, införskaffade bla en kavaj som skall invigas nästa lördag! Fick även hjälp hitta två tröjor men kalsongerna jag köpte såg jag ut själv. Sedan blev det god mat som Mrs Anette så fint hade lagat och kvällen avslutades med lets dance och några one tree hill avsnitt=) Tack för en otroligt trevlig fredag, Elina, Anette och Lenny!

Lördagen upp i ottan redan vid nio och sedan avfärd återigen till skövde och denna gång svensexa för min kära kusin Isaac som skall gifta sig med sin Sofia! Efter lite olika uppdrag på stan for vi vidare för femkamp med sumobrottning och lite boxning där jag fick en liten fläskläpp=) Det avslutades sedan med bastu och relax innan jag var tvungen att lämna gänget för att åka hem och här sitter jag nu då!

Nu ska allting ner i väskan och sen är jag good to go! Börjar faktiskt känna av lite nervositet, inte märkt något tidigare i veckan men de brukar väl dyka upp lagom till avfärd! Nu ska då mor och far släppa iväg den sista fågeln från boet, känns som dom kommer klara det bättre än vad jag kommer göra! 


Vi ses när vi ses. Cheers!

      

Fika i Göteborg

En av de jag åker tillsammans med på söndag kom på den briljanta iden att mötas och ta en fika innan söndagens avfärd! Detta skedde således i Göteborg, vi blev till slut 5 st som satt på ett fik och hade det trevligt. Känns skönt ha träffat några redan innan man kommit dit=) Imorgon blir det till att packa och ringa dumma akassan som inte vet vad dom sysslar med, usch ska aldrig mer vara fritidsforskare!



Occasionally Chuck Norris will call up the Power Rangers just to say hi.

7 dagar kvar

Nu är det bara en vecka kvar innan jag åker! Igår så ringde jag en kvinna vid namn Fay Greene där jag kommer att bo under mitt knappa halvår i Brighton! Hon var jättetrevlig, så jag tror det kommer bli jättebra att bo hos henne! Känner mig mycket lugnare nu när boendet är klart. Jag kommer åka med två framtida kursare som det så fint heter enligt min jurudikstuderande bror. Känns skönt inte vara själv när man kommer fram=)  

Fick idag påminnelse av Elina att jag har det roligaste kvar, köpa kollegieblock, sudde och penna mm!=) Detta skall försökas införskaffas imorgon när jag ändå ska in till bank och apotek. Slå de berömda flugorna i en enda smäll med andra ord!



Chuck Norris eats pencils and markers for breakfast, and he shits out masterpieces!

Fritidskonsult

Snart är min karriär som fritidskonsult över. Har trivts enormt med detta arbete=) 
Om två veckor är det Gabriel Henning student som gäller. Har idag beställt flygbiljett, skickat in papper till akassan så nu är det bara csn och värdfamilj kvar att fixa innan det bär av=)

Idag fyller också den blivande kängurun Hampus 20 år och han hade lite kalas igår där det till slut blev riskspel för tredje gången på någon vecka för min del och precis som de andra två gångerna så åkte Mr Henning ut först igen! Tar detta som att jag är det största hotet, känns bäst för min självbild iaf=)    

  


Rather than being birthed like a normal child, Chuck Norris instead decided to punch his way out of his mother´s womb. Hence the term "C-section"

Nyår!!

Åkte upp till vår vackra huvudstad 30 december och mötte upp Pemo, Jakob, Pettson, David och hans fästmö Johanna, där det blev en klippning av håret (tack Johanna) och sedan biotittande på Jim Carreys nya film Yes man! Snälla se den!

Nyårsafton sov vi ut ganska länge men sedan drog vi ut på stan och åt, till den historien hör att när vi skulle betala så sa några av oss fel framme vid disken, de hade satt allt på en nota men vi ville betala en och en...vi gick ut därifrån men fick vänta på Jakob som inte betalat än och det tog lite längre tid än väntat, det visade sig att de räknade ihop allt och såg att det inte stämde så Jakob fick betala för det som fattades, en mycket bra start på dagen! =)

senare på kvällen åt vi ännu mera gott och hade lite hyss för oss! runt halv tolv rörde vi oss ut och kollade på fyrverkerierna vid kungsträdgården! där kom det till min stora glädje fram av en helt okänd tjej som ville ha en nyårspuss! självklart fick hon detta, en väldigt bra start på 2009 med andra ord;) kvällen avslutades med en summering av det gånga året innan tröttheten till slut tog ut sin rätt.

 

Gott nytt 2009!!

RSS 2.0